Ekonomi

FDA Hint baharatlarını kontaminasyon riski açısından inceliyor

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bazı ürünlerinde yüksek oranda kansere yol açabilecek pestisit bulunduğuna dair raporlar üzerine Hintli baharat üreticileri MDH ve Everest’i soruşturuyor. Bu eylem, Hong Kong yetkililerinin bu ayın başlarında üç MDH baharat karışımı ve bir Everest baharat karışımının satışını, insan tüketimi için uygun olmadığı düşünülen ve uzun süre maruz kalındığında kanser riskiyle ilişkilendirilen bir madde olan etilen oksitin varlığına ilişkin endişeleri gerekçe göstererek askıya almasının ardından geldi.

Singapur da kontaminasyon iddialarına Everest baharat karışımının geri çağrılması emrini vererek yanıt verdi. Hem MDH hem de Everest Hindistan’da köklü markalardır ve ürünleri Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da dağıtılmaktadır. Everest daha önce tüketicilere baharatlarının güvenli olduğu konusunda güvence verirken, MDH henüz konuyla ilgili yorum yapmadı.

Hindistan Gıda Güvenliği ve Standartları Kurumu (FSSAI) uluslararası endişeler ışığında bu şirketlerin kalite standartlarını gözden geçiriyor. Ayrıca, baharat ihracatını denetleyen Hindistan Baharat Kurulu, Hong Kong ve Singapur’daki yetkililerden MDH ve Everest’in ihracatına ilişkin veri toplamaya başladı. Kurul, kalite sorunlarının temel nedenini belirlemek için baharat üreticileriyle işbirliği yapıyor ve üretim tesislerinde denetimler başlattı.

Bu, MDH’nin ürün güvenliği konusunda ilk kez karşı karşıya kaldığı bir inceleme değil. Şirket, 2019 yılında salmonella kontaminasyonu nedeniyle ABD’deki birkaç parti ürününü geri çağırmak zorunda kalmıştı. FDA, bulguları veya MDH ve Everest ürünlerinin ABD pazarında bulunabilirliği üzerindeki potansiyel etkisi hakkında henüz daha fazla ayrıntı yayınlamadı. Her iki şirkete de yorum için başvuruldu ancak şu anda bir yanıt vermediler.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

habertortum.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu