Haber

Emekliler zam talebiyle AKP binası önüne yürümek istedi

MELTEM KARAKAŞ

Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, “Emekliler emeğinin karşılığını istiyor” çağrısıyla AKP binası önüne yürümek istedi. Polis ekipleri, “Seçim sürecinde hiçbir siyasi parti önünde basın açıklaması yapılmasına izin vermiyoruz” diyerek buna izin vermedi. Tüm Emekliler Sendikası Eskisehir Şube Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Karagöz, “2008 öncesinde en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 110 üzerinde olacağı yönünde yasal güvence vardı. AKP iktidarının SGK’da reform adına yaptığı düzenlemeyle, Bu yasal garanti kaldırıldı. Aylık ödeme oranları her yıl sabit. “Düştü ve bugün buradayız” dedi.

Bugün Eskişehir’in Adalar Porsuk İlçesi’nde bir araya gelen Eskisehir Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, emekli maaşlarının artırılması talebiyle yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Işık Süllü de katıldı.

EMEKLİLER AK PARTİ ÖNÜNDE YÜRÜMEK İSTEDİ

Adalar Porsuk Mevkii’nden AKP binasına yürümek isteyen ve “Hadi çay simit hesabı yapalım”, “Emekliler sandıkta hesap soracak” gibi sloganlar atan platform üyelerine polisler izin vermedi. “Seçim sürecinde hiçbir siyasi parti önünde basın açıklaması yapılmasına izin vermiyoruz.” Bunun üzerine Asarcıklı Caddesi’nde basın açıklaması yapıldı.

“MİSAGER’DA BİR HAYATI BİZE KADER OLARAK DAHA FAZLA EMANET EDİYORLAR”

Basın açıklamasını okuyan Tüm Emekliler Birliği Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nalan Karagöz, şunları söyledi:

“2008 öncesinde en düşük emekli maaşının asgari ücretin yüzde 110 üzerinde olacağına dair yasal güvence vardı. AKP iktidarının SGK reformu adına yaptığı düzenlemeyle bu yasal garanti kaldırıldı. Her yıl sürekli azaldı ve bugün buradayız.SGK, yargı ve Maliye Bakanlığı Türkiye’de örgütlü Büro Çalışanları Sendikası BES-AR’ın son Ocak ayı verilerine göre açlık sınırı 21 bin 953 lira.Yoksulluk sınırı 56 bin 942 lira Tek bir çalışanın aylık yaşam maliyeti 26 bin 712 lira Bilim adamlarına göre enflasyon ENAG araştırma grubunun son belirlediği yıllık enflasyon yüzde 129,11 Aylık asgari ücret 17 bin 2 lira. Bütün bilimsel veriler ortadayken, AKP’nin saray iktidarı emekli maaşını 10 bin lira yapıp bize sefalet dolu bir hayat yaşatmakla övünüyor. “Bu şans eseridir. Bunu kabul etmiyoruz. Sefalete teslim olmayacağız.”

Kaynak: ANKA / Yerel

haberhalfeti.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu