Ekonomi

AB ortak gaz alımına başlıyor

AB Komitesi, Avrupalı ​​şirketlerin ortak gaz alımı için kurulan sistem çerçevesinde ilk talep toplama sürecinin bugün başladığını duyurdu.

Uygulama ile AB’nin ortak pazar gücünü kullanarak uluslararası tedarikçilerle daha iyi fiyat pazarlığı yapacağına işaret edilen bu sayede, gaz depolarının eşgüdümlü ve zamanında yeniden doldurularak bir sonraki kışa hazırlık yapılacağı kaydedildi.

Açıklamada, sisteme kayıtlı firmaların ilk defter tutma çağrısına yanıt vermek için 2 Mayıs’a kadar sürelerinin olduğu belirtilirken, firmaların bireysel taleplerini iletmelerinin ardından gerekli hacimlerin birleştirilerek ihaleye çıkılacağı belirtildi. küresel pazarlarda.

Açıklamada, Avrupa’nın dökme gaz talebinin uluslararası tedarikçilerden gelen tekliflerle eşleştirileceği ve katılımcı firmaların gaz alımı ve teslimine ilişkin sözleşme şartları konusunda tedarikçilerle görüşmelere başlayacağı belirtildi.

67 şirket kayıtlı

Açıklamada, ilk alım anlaşmalarının yazdan önce yapılmasının beklendiği belirtilirken, önümüzdeki 12 aylık dönemde 2 ayda bir düzenli olarak yeni ihalelerin yapılacağı açıklandı.

Açıklamada, gaz alım sistemine bugüne kadar 67 firmanın kayıt olduğu hatırlatılırken, sistemin yeni firmaların katılımına açıldığı hatırlatıldı.

AB ülkelerinin depolama amaçlarının en az yüzde 15’i oranında ortak gaz alımı taahhüt ettiği vurgulanarak, bunun yılda yaklaşık 13,5 milyar metreküp gaz anlamına geldiği ifade edildi.

arapgir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu